1. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine (Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı Hakkında)

08.10.2020

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan duyuru aşağıda yer almaktadır. İlgili duyuruya buradan da ulaşabilirsiniz.

LÜTFEN DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE OKUYUNUZ!

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 5inci maddesi (ı) bendi gereğince, yükseköğretim kurumlarında yabancı dil dersleri zorunlu ders kapsamında yer alır ve bu ders en az iki yarıyıl olarak programlanır ve uygulanır. Üniversitemizde ortak zorunlu yabancı dil İngilizcedir ve temel düzeyde (CEFR A1/A2) İngilizce eğitimini içermektedir. Ayrıca bu dersler uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır.

Eğitim dili Türkçe olan bölümlere yerleşen tüm 1. sınıf öğrencileri için her yıl ilgili akademik takvime göre belirlenen tarihte zorunlu yabancı dil muafiyet sınavı yapılır. Bu kriterlere uygun tüm 1. sınıf öğrencilerimiz (İsteğe bağlı hazırlık programını başarısız olarak tamamlayarak 1. sınıfa devam edecek olan ve bir önceki yıl kayıt donduran 1. sınıf öğrencilerimiz dâhil) bu sınava katılma hakkına sahiptir. Sınava katılım zorunlu değildir. Sınava gir(e)meyen öğrenciler bu dersleri ilgili dönem içinde alacaktır.

Üniversitemizin ‘Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’ çerçevesinde belirtilen başarı notunu (60 – harf notu olarak CC- ve üzeri) alan öğrencilerimiz Güz döneminde verilecek olan Yabancı Dil I (İngilizce I) ve Bahar döneminde verilecek Yabancı Dil II (İngilizce II) derslerinden muaf olurlar. Muafiyet sınavından başarılı olan öğrenciler, istedikleri takdirde daha sonra belirtilecek uygulama esasları çerçevesinde bir dilekçe ile muafiyet haklarından feragat edip derslere devam etme hakkına sahiptir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının COVID-19 salgını sebebiyle aldığı kararlar doğrultusunda tüm fakülte ve bölümler için  (Tıp Fakültesi HARİÇ) yapılacak Ortak Zorunlu Yabancı Dil I-II Muafiyet Sınavı 12 Ekim Pazartesi ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) olarak fakülte ve bölümlere göre farklı saatlerde yapılacaktır. Akademik takvimi diğer bölümlerden farklı olduğu için Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine yapılacak Ortak Zorunlu Yabancı Dil I – II Muafiyet Sınavı 15 Ekim Perşembe günü 15.30’da yine ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) olarak yapılacaktır.

Not: İsteğe bağlı hazırlık programını başarılı olarak tamamlayarak 1. sınıfa devam edecek olan öğrencilerimizin, muafiyet sınavına girmelerine gerek yoktur. Bu öğrencilerin Yabancı Dil 1 (İngilizce 1) ve Yabancı Dil 2 (İngilizce 2) ders notları, 13 Nisan 2019 tarihli 30744 sayılı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne (Madde 11/1-d) göre sisteme  AA olarak girilecektir.

Detaylı bilgi için tıklayınız. : https://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr/duyurular/zorunlu-yabanci-dil-i-ii-muafiyet-sinavlari-hakkinda-bilgi_1

ÖNEMLİ NOT:

Sınav süreci ile ilgili tüm duyurular Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası  (https://yabancidiller.medeniyet.edu.tr/tr) üzerinden yapılacak olup, tüm güncel duyurular için web sayfaları sürekli takip edilmelidir.

Öğrencilerin Öğrenci Bilgi Sisteminde (ÖBS) iletişim bilgilerini (eposta vb.) güncel tutmaları özellikle içinde bulunduğumuz online (çevirmiçi) eğitim sürecinde kendilerine ulaşılabilmesi açısından çok önemlidir. Lütfen ÖBS'de iletişim bilgilerinizi güncel tutunuz.

Soru ve sorunlarınız için yabancidiller.uzem@medeniyet.edu.tr adresine eposta gönderebilirsiniz.

Salgın sebebiyle beklenmeyen gelişmeler doğrultusunda akademik takvimde ve sınav uygulamalarıyla ilgili değişiklik yapma hakkı saklıdır. Bu nedenle, öğrencilerimizin sınav haftası için yaptığı planlamalardan kurumumuz sorumlu değildir.